IN DE LIFT

Zondagochtend 18 mei. Ik zit in het vliegtuig en tik dit tweede blog voor Vrouw en Media. Een uurtje geleden, vlak voor ik moest boarden, checkte ik nog even snel mijn iPhone en ‘pling’ een berichtje van bestuurslid Hanneke Keultjes. ‘Hoi Petra, Je bent het vast niet vergeten, maar ik hoop vandaag weer een blog van je te krijgen.’ Ai. Wel vergeten dus. Geen excuus, maar mijn hoofd loopt over de laatste tijd, ik heb het niet normaal zo druk met mooie opdrachten voor vaste opdrachtgevers. De komende drie dagen ben ik in Bordeaux, waar ik vanmiddag en morgen voor Zin de stad fotografeer en dinsdag een local interview over haar favoriete adresjes. Dus dan maar bloggen op een paar kilometer hoogte.

Goed, het mentoren project. Wat ben ik blij dat ik die motivatiebrief schreef. En wat ben ik blij met coach Martine de Vente. Eind mei zien we elkaar weer, wederom op de Wallen, op steenworp afstand van haar kantoor. Onze derde date, ik kan niet wachten. Na elk ‘afspraakje’ bruis ik van de energie en naderhand ook van de ideeën. Eind vorig jaar zat ik werk technisch gezien in een lichte dip. Dat ik mijn kop liet hangen, is een gevolg van ‘bijltjesdag’, door deze grootscheepse reorganisatie van Sanoma verloor ik twee opdrachtgevers en werd ik voor het eerst in mijn freelance bestaan een maand niet gebeld. Pak die telefoon zou je zeggen, maar op de een of andere manier werkte het nieuws over massaontslagen en tijdschriften die massaal verdwijnen verlammend. Ik had iemand nodig die me een schop onder mijn kont kon geven. Iemand zoals Martine. Sinds ons kennismakingsgesprek ervaar ik een meer dan positieve flow. Mede dankzij de opbeurende gesprekken met mijn coach durf ik weer keihard te knallen. Kennelijk straal ik dat uit, want sindsdien zit ik in de lift.

Zoals ik in mijn eerste blog schreef, ik wil me niet langer afhankelijk opstellen. Niet afwachten tot ik word gebeld door een opdrachtgever, maar ook zelf aan de bak. Helaas is pitchen niet mijn sterkste kant. Martine weet gelukkig wel hoe je een idee verkoopt. Ze geeft zelfs workshops over dit onderwerp. Daarover hadden we het drie weken geleden. Met Martine’s tips ging ik aan de slag. Kort en krachtig beschreef ik het idee waar ik al een tijdje mee rondliep en ik leukte het verhaal op met een kleurige collage, want een foto zegt meer dan 1000 woorden. Vervolgens mailde ik de hoofdredacteur van een tijdschrift hoog bovenaan mijn verlanglijstje. Ik drukte op send en werd getrakteerd op een ‘Out of office’ reply: ‘Ik ben een week afwezig. Heb je vragen, mail dan …’ Daar gaan we weer, dacht ik. Om vijf minuten later alsnog bericht te krijgen van de chef redactie: ‘Dag Petra, klinkt hartstikke leuk. Schrijf maar.’

Tweeënhalve maand geleden startte ik met drie doelen: ik wil Makandra SU lifestyle online uitbouwen. Bloggen. En minimaal een nieuwe opdrachtgever aan mijn rijtje ‘bestaande’ toevoegen. Check, check, check! We zijn niet eens op de helft van het coachingstraject, dus dat belooft veel goeds. Martine heeft ook een ander zaadje geplant. Iets waarvan ik niet wist dat het kan, maar waar zij ervaring mee heeft. Een super idee dat we tijdens de volgende date onder de loep gaan nemen. Maar daarover meer in mijn allerlaatste blog. Want nu moet ik Bordeaux verkennen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s