IN DE HOOFDROL

‘Waar vind je toch al die mensen voor je interviews?’ Deze vraag is me vaak gesteld. Waar niet?  Ik ‘ronsel’ vrouwen op het schoolplein, spreek als het nodig is dames (en soms een heer) aan in de supermarkt, vind cases via social media, krijg aanmeldingen via mijn netwerk, maar ik haal ook vrienden, familie en buren over. Afgelopen drie jaar interviewde ik zoveel bekenden, dat ik serieus nadenk deze artikelen te bundelen. Gewoon voor de leuk, als aanvulling op mijn Blurb-collectie. Veel vriendinnen stonden in Margriet. Beanca bijvoorbeeld, is één van de moeders van alle leeftijden. Ingeborg vertelde over haar bijzondere gezin, Nuria bekende het liefst topless te zonnen.Brenda en Charlotte werden na een heftig jaar in het zonnetje gezet. Marije en Esther sprak ik over hun besluit om weg te gaan (de een nam ontslag, de ander vroeg een scheiding aan). Eliesa ging op de foto, omdat 2012 het meest bewogen jaar van haar leven is: verliefd, verloofd, zwanger en getrouwd. Ook Lisa – mijn pilatusjuf – wist ik te strikken voor een interview, want je zult het maar hebben: een groot huis. In het kader van burendag sprak en fotografeerde ik mijn buren  en onlangs werden buddy’s Grace en Gerard onder handen genomen door een visagist voor de productie Leuk opgedroogd.

Voor Flair interviewde ik ook mijn innercircle. Jacqueline en René en nichtje Caroline en haar vriend Daan hebben een vuurwerkrelatie. Nichtje Maxime bekende voor de geheimenproductie in MoodieZ dat ze tegen haar ouders heeft gelogen en vorig voorjaar fotografeerde ik voor hetzelfde tijdschrift onze oppasmeisjes Eslie en Sophie (de oudste dochter van vriendin Brigitte, de zus van Charlotte), om hun gezichten vervolgens te laten lezen door een karakterkundige. Weer een paar maanden later zat ik om tafel met Bert (de vader van Sophie en de zwager van Charlotte, de zus van Brigitte), die na bijna drie jaar onvrijwillige werkloosheid op zijn 48-ste toch weer een baan vond. Hoe? Dat vertelt hij in de rubriek Baanbreker, die ik maandelijks maak voor Zin. Het maandblad voor wie ik ook twee tantes interviewde: oppas oma Anja over haar eerste kleinkind Rayn en tante Angnetta vroeg ik het hemd van het lijf over haar hardloop carrière, met als absolute hoogtepunt de gouden plak die haar in 2011 – op haar 58ste – de titel Europees Kampioen halve marathon opleverde. Voor Ouders van Nu tot slot maakte ik  prachtige portretseries met bekende baby’s. Cheyenne (de zoon van BFF en ‘oude’ moeder Beanca en Floris (van buurvriendin Evelien) zijn te wonderen in de serie Waterratjes en achterneef Josse werd voor Rimpels en Elastiekjes vereeuwigd met zijn bijna honderdjarige oma Ria.

Denk je nu,  dat wil ik ook: mijn verhaal laten optekenen en een heuse fotoshoot? Mail info@petraschouten.com of meld je aan voor mijn netwerklijst. Je krijgt absoluut geen spijt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s