ALL YOU CAN EAT

foto 4-1Na een uurtje cruisen langs Venice Beach fietsen we langs een tentje dat schaafijs verkoopt. Aan hun verhitte gezichtjes te zien, kunnen Marv en Pip wel een opfrisser gebruiken. ‘Two small cups with strawberry flavour, please.’ De allerkleinste maat in Amerika, is bij ons XL, dus mikken de meisjes tien minuten later driekwart van de mierzoete ijsdrank in de prullefoto 3-3nbak. Een hard puntje heeft hier de lengte van een stokbrood, donuts worden verkocht per dozijn en bestel ik een kopje thee, krijg ik meteen een hele pot. Toast – niet te verwarren met geroosterd brood – drijft bij veel Amerikaanse lunchrooms in kaneelboter en wordt standaard geserveerd met een bakje syrup, vers fruit gaat niet zonder een flinke klodder crème fraise en bestel je bij de Amerikaanse Starbucks een small latte, verstoppen ze je halve liter koffie onder tien centimeter slagroom. Ook in Yogurt-Land in Bakersfield keek ik mijn ogen uit. ‘Lusten de meiden een ijsje?’ vroeg Yuri’s nicht Angela, bij wie we twee dagen logeerden. Yogurt-foto 5Land is the land of endless yoghurt possibilities, where you rule the portions and thé choices, staat in grote letters op de menukaart. Nou dan weet je het wel. Eerst mag je eigenhandig en naar hartelust net zoveel smaken ijs tappen als je wilt en daarna los gaan op toppings uit bakken die niet misstaan bij Jamin. Maar ook in Burlingame, een voorstadje van San Francisco, ga ik bijna over mijn nek , nadat ik bij BW Grill (lief = karnivoor)  een steak  voorbij zag komen:een bloederige lap zo groot als een bord en minstens vijf centimeter dik. Groose. Ik eiste ter plekke dat we bij de Italiaan ernaast zouden eten. Een wijs besluit, Cafe Figaro serveert  voortreffelijke huisgemaakte pasta vongole. Maar de allergUrthrootste US foodshock  dateert van tien jaar geleden, toen Yuri en ik voor het eerst een rondreis maakten door  California. Cousin Yolanda trakteerde ons op een real American breakfast bij een diner in Huntington Beach.Zo kwam het dat we om tien uur  ’s morgens aan een dish zaten met ACHT scrubbled eggs, bacon, hotdogs  en een berg patat. Geloof het of niet, ik heb het hier over een eenpersoonsportie. Gelukkig heb ik de afgelopen dagen ook een paar geweldige organic tentjes ontdekt: In LA.Food Lab op SantaMonica Boulevard en Urth Caffee op Melrose Avenue. En in Santa Cruz The Picknick Basket .Ook  hier is GROOT de norm, maar een  XXL veggieshake  of een mega spinaziebietensalade met kikkererwten en quinoa is  wat mij betreft een beter begin van de dag dan een hele doos geklutste eieren.


.

3 responses to ALL YOU CAN EAT

  1. Heerlijk om zo te lezen wat jullie bevindingen zijn. Ik houd zelf ook altijd een blog bij. 31 Augustus vertrekken wij ook weer richting USA alwaar we eerst de natuur ingaan om na twee weken decadent te gaan doen in Las Vegas , Longbeach en de cruise langs Californa. We kunnen niet wachten. Heel veel plezier nog in het land van de onbegrensde mogelijkheden, al is het dan soms een beetje te groot en veel.

  2. Hi Jenny, Wat leuk dat je me volgt en wat heerlijk dat jullie straks ook naar Californië gaan. Ook wij gaan naar Las Vegas, onder andere om opnieuw te trouwen, maar daarover later meer, want we zijn pas een week onderweg en er staat nog veel meer op t programma 😉 fijne zomer, groetjes Petra

  3. ludyvanhetwout@online.nl says:

    Hoi Petra, is weer leuk geschreven.!!Je kunt het echt heel goed.!!!!!!! LIEFS VOOR JULLIE Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s