Dit ben ik

Margriet mode productiePetra Schouten (44) werkt als journalist en fotograaf voor vrouwenbladen, kranten, websites en merken. Mensenmens. Springt graag in het diepe. Bedacht samen met een vriendin hét lifestyleboek voor Surinamers. Gaf dat uit in eigen beheer. Beelddenker. Fotografeert alles wat los en vast zit. Verkleefd met haar iPhone. Overweegt Samsung Galaxy Edge wegens loeischerpe foto’s. Voelt zich nooit te oud om te leren. Ontdekte pas tien jaar geleden dat ze kan schrijven. Leeft haar (jeugd)droom, op een Volkswagen Kever na. Plukt de dag. Globetrotter. Gaf tweemaal haar ja-woord in Las Vegas. Is elf en één jaar getrouwd met grootste liefde Yuri. Trotse moeder van Marvy Lee (9) en Pippa Jools (7), adoptiemoeder van Spaanse viervoeters Moya en Cruz. Spaart spuuglelijke West Germany vaasjes. Gek op madame Jeanette, de Turkse keuken, jasmijnthee en rode wijn. Draagt overwegend zwart, wordt vrolijk van oranje. Doorzetter. Vindt de meest onmogelijke cases. Mist nooit een deadline. Denkt mee. Is allround, maar maakt het liefst portretten, interviews en reisverhalen. Heeft oog voor detail. En de nodige zelfspot.

Genoeg over mij. Ben jij of ken jij iemand met een bijzonder verhaal en wil je dat delen? Mail of bel

OPSTEKERS

​Petra, bedankt hiervoor. En voor je verhaal en foto’s natuurlijk. Heb het met plezier gelezen,​ ik hou wel van die persoonlijke notities. Managing Editor Paul Römer over Midden-Oosten met de kids (National Geographic Traveler mei 2015)

Dank voor je verhaal Petra. Erg mooi geschreven. Marije Veerman, chef tekst over Moeder doodt kind (Fabulous Mama 6 2015) 

Ik heb je artikel voor Zin 9 gelezen. Helemaal tof! Er hoeft eigenlijk niets meer aan. Chef tekst Alida Dijk over Ik zoek een verpleeghuis voor mijn ouders (verschijnt in Zin 9 2015)

Top gedaan… Lief en liefdevol en toch Leco. Heel goed. Groet Leco. Nederlands bekendste visagist over zijn interview * Bedankt voor het schrijven van mijn tekst. Knap gedaan om met zo weinig zinnen, zoveel te zeggen. Bauke Borsboom over haar interview in de zorgspecial (verschijnt in Margriet 25 2015)

We zijn superblij met de zorgportretten. Echt goed gedaan Petra! Heb je alweer tijd voor iets nieuws? Naomi van Moezel – coördinator reportage – over Bijzondere zorgverleners (verschijnt in Margriet 25-2015)

Ik vond je ‘local’ laatst behoorlijk geslaagd, zeker qua beeld. Wil je naar Wales voor een zes pagina verhaal in woord en beeld? Nathan Vos, hoofdredacteur Zin, over Op stap met een local: Bordeaux (Zin 12 2014)

Net met natte ogen het interview met mijn schoonzus zitten lezen. Mooi gedaan Petra, dank je wel. Het hele dorp weet nu wie ze is, haar postrondes duren drie keer zo lang en ze krijgt alle dagen lang aan een stuk door sms’jes. Pam van der Veen over Soan Lan Ie’s levensverhaal in Spectrum (PZC oktober 2014)

Leuk verhaal en fantastische foto’s! Chef redactie Marije Veerman over Just like the locals  (Fabulous Mama, september 2014)

Bij deze de pdf van de portretserie die je laatst voor ons maakte. Ik vind het een erg mooi en compleet artikel geworden, waarvoor veel dank! Hoofdredacteur Lotte van Oers over De zomer die mijn leven veranderde (MoodieZ 2014)

Wat een prachtige teksten. Erg mooi en ontroerend. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Je hebt het dus knap en menselijk opgeschreven. Ik laat weten wanneer de volgende productie op stapel staat. Chef mode Anita Willemars over Iets te vieren (Margriet 2014)

Wauw, wat een prachtstuk. Ik ben onder de indruk. Martine over haar interview * Hoi Petra, Goed verhaal weer! Ik denk, heel herkenbaar voor veel vrouwen met een zwaarlijvige echtgenoot. Chef reportage Henrike van Gelder over Ik vind mijn man te dik (Margriet 2014)

Hi Petra, We zijn erg blij met de eerste shoppingproducties die je voor ons maakt. Super verzorgd aangeleverd, helemaal fijn. Chef tekst Monique Hoeksma over Gefopt, Benenwagens en Lichtpuntjes (Ouders van Nu)

Goed stuk hoor! Juiste toon te pakken. Fijn. Sacha Velgersdijk over haar verhaal * Petra bedankt! Je schrijft heel mooi. Angelica Pozon over haar verhaal in Er was eens… (Margriet)

Wat een heerlijke productie heb je weer gemaakt. Ik krijg meteen zin om mijn tas te pakken voor onze eigen boerderij. Ook de mix qua types is perfect. Chef reportage Henrike van Gelder over Kerst vieren in stilte (Margriet)

Ha Petra, Ik heb je verhaal besproken met Jildou en Linda en ja, we willen het heel graag hebben. Chef redactie Margot Jamnisek * Lieve Petra. Wat een mooi interview. En wat fijn dat het nu eindelijk in Linda staat. Hoofdredacteur Jildou van der Bijl *Dank je wel Petra, dat je mijn verhaal met zoveel respect en liefde hebt verwoord. Geen sensatiestuk, maar een mooi verhaal over mij en mijn prachtige dochter Taaliyah. Het was moeilijk, maar jij was geduldig. Chantall over Verdriet maakt je een ander mens (Linda.)

Hoi Petra, Wauw! Wat is dit prachtig geworden. Kippenvel. Wat kom je mooi tot het diepe gevoel en de belevingswereld van deze meiden. Ik ben echt onder de indruk, mijn complimenten. De foto’s zijn ook prachtig (wat is dat toch fijn dat jij dat allebei kan) en precies goed voor het septembernummer. Hoofdredacteur Lotte van Oers over Paranormaal, eigenlijk heel normaal (MoodieZ)

Hoi Petra, Super mijn verhaal in Flair. Ik hoor van iedereen dat het stuk echt als mij klinkt. Djoeke van Rossum over haar interview in Geen gewoon gezin (Flair)

Ha Petra, Dank voor deze juiste verwoording (nog niet eerder zo meegemaakt bij een eerste versie). Marit Langedijk – Van der Pruik, ontwikkelingscoach en pedagoog over De wreedheid van sprookjes (Groter Groeien)

Je wist het waarschijnlijk al, maar zeker met dit soort spoeddingetjes – en je bent ook nog ziek – toon je je een heel betrokken en professionele freelancer. Je bent een pareltje onder de freelancers en we koesteren je. Fijn weekend. Chef reportage Margriet Henrike van Gelder

Beste Petra, Via deze mail wil ik je bedanken voor de mogelijkheid mee te werken aan het artikel over homozoons. Sander en ik hebben alleen maar positieve reacties gehad. Maar veel waardevoller is de vernieuwende verhouding tussen mijn zoon en mij. Na het interview zijn we nog closer geworden dan we al waren als familie. Heerlijk om alles weer bespreekbaar te maken. Daarvoor wil ik je nogmaals heel hartelijk bedanken. Karin van der Poel over haar interview in En toen kwam hij uit de kast (Margriet)

Petra, Jouw tekst bracht mij dusdanig van slag dat ik gisteren even afstand moest nemen. Jij hebt het echt heel mooi verwoord. Claudia Domen over haar interview in Het jaar dat mijn leven op z’n kop werd gezet (Margriet)

Hoi Petra, Super! Thanks. Kort en krachtig en mooi geschreven.Chef mode Gracia Cara Schiffelers, over haar interview in Moeders van alle leeftijden (Margriet)

Ha Petra, Jij mag ook trots zijn op jouw inzet. Afgelopen week een interne presentatie gehouden voor Dechesne & Boertje over RAAK. De vrouw van de directeur was echt geraakt door jouw tekst. Steek ’m in je zak. Als ik weer een mooi verhaal nodig heb, weet ik je te vinden. Hoofdredacteur en bladenmaker Ellen Roggeveen over De kracht van co-creatie (RAAK)

Lieve Peetje. Ik wil je even zeggen dat we blij zijn met de ’Brieven’-productie! Heb je heel mooi op papier gezet. Mijn adjunct begon er vorig week tijdens de vergadering over en toen dacht ik: Oh ja, even doorgeven. Chef redactie Thea Tijssen over Voor mama, van mama (Jij & je Kinderen)

Beste Petra. Ik vind het een leuk interview. Weinig journalisten die je verhaal zo exact overnemen. Cindy Schouten over Blijf van mijn dak af (Miss Perfect)

Ik wilde je gister sms’en, maar kwam tot de ontdekking dat je nummer niet in mijn phone staat. Dus nu maar een mail, om je te laten weten dat ik je tekst heel helder en lekker geschreven vind. Redacteur en coördinator Merel Brons over App, noot, mies…(Flair Mama)

Ik heb alles gelezen en dit is een foutloze tekst. Proficiat voor het mooie artikel. Restauranteigenaar Luc van Oostende over zijn interview in Op stap met een local Gent (Zin)

Ik ben onder de indruk. Zeker jouw persoonlijke insteek maakt het tot een geheel waar vrouwen die vervroegd in de overgang zijn gekomen, veel aan kunnen hebben. Ze zullen zich begrepen voelen. Overgangsconsulent Gerritje de Booij over Ik? In de overgang? (Margriet)

Dank voor je fijne verhalen. Ik heb – als je wilt – nog een portretserie voor je. Of eigenlijk twee. Komt doordat je het zo goed doet! Chef redactie Elsbeth Drijver – over Toch een piemeltje (Ouders van Nu)

Dag Petra, Wat een geweldig artikel is het geworden en wat ontzettend leuk geschreven. Pedagoog Annelies Box over Engel versus Bengel (Groter Groeien)

Ik wil je bijzonder bedanken voor het prachtige artikel over Lisa dat je hebt aangeleverd. Het is beeldschoon uitgevoerd. Complimenten dus ook aan Margriet. Senior lovelifecoach Marion van der Stad over Veertigplus Maagd (Margriet)

Ha Peet. Ik zit nu op de Viva-redactie en hoor net van een collega dat ze van het weekend zo’n goed artikel heeft gelezen. Hoefde ze bijna niets aan te doen, zo leuk. Geschreven door ene Petra Schouten. Dik vet compliment dus. Freelance eindredacteur Aisling Kieft over Kijk maar naar mij (Pink Ribbon)

Hoofdredacteur Nancy Berendsen is erg over je productie te spreken. Ze schreef zelfs bij de tekst: compliment voor de auteur. Dus die kan je in je zak steken. Chef tekst Anouk van Westerloo over Maar water mag altijd (Groter Groeien)

Wauw, meer kan ik er even niet over zeggen. Ja, toch wel: mooi, lief, echt. Gedetailleerd ook. Wat een prachtige dingen hebben die mensen gezegd. En wat heb jij het mooi opgeschreven. Ik heb er een brok van in mijn keel. Chef tekst Beatrijs Rinkel over Rimpels en Elastiekjes (Ouders van Nu)

1 response to Dit ben ik

  1. Caroline says:

    Trots op mijn nicht 🙂 Fijn dat je weer een blog hebt. En wat een super mooie foto’s allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s